Perník
40 dkg práškového cukru, 2 celé vajcia, 3 PL lekváru, 40 dkg hl. múky špecial, 1 prášok do perníka, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL mletej škorice, 1 ČL kakaa, 0,5 l mlieka, 1 dcl oleja, posekané orechy, čokoláda (na ozdobenie)
Ako na to:Cukor, vajcia a lekvár poriadne spolu vymiešame. Múku, prášok do perníka, sódu bikarbónu, škoricu a kakao zmiešame spolu v jednej samostatnej myske. Olej a mlieko dáme spolu do jedného samostatného hrnčeka. Do vymiešaného "cestíčka" (cukor, vajcia, lekvár) postupne a potroche zamiešavame striedavo zmes s múkou (múka, prášok do perníka, sóda bik., škorica, kakao) a zmes s olejom (olej, mlieko). Pred domiešaním pridáme ľubovoľné množstvo (podľa chuti) nadrobno posekaných orechov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme do vyhriatej rúry na cca 180 stupňov. Perník je hotový, keď doň pichneme koniec špajdle a nič sa naň neprilepí.