Strúhaný tvarožník
400 g polohrubej múky, 200 g tuku, 1 ks prášku do pečiva, 1,5 PL kakaa, 1,5 PL práškového cukru, 4 PL mlieka
Plnka: 1000 g tvarohu, 300 g práškového cukru, 4 vajca, 1 PL maizeny, 1 ks vanilínového cukru, citrónová kôra
Múku premiešame na doske s práškom do pečiva, pridáme ostatné prísady a vypracujeme tuhé cesto, ktoré odložíme na pol hodiny do chladničky. Tvaroh rozmiešame s cukrom, žĺtkami, maizenou, a citrónovou kôrou a postupne doň pridáme sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovicu. Na dobre vymastený plech rovnomerne postrúhame polovicu cesta. Na ňu navrstvíme tvarohovú plnku, a potom postrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme 45-50 minút.