Sviatočné štafetky
Cesto: 26 dkg kryštálového cukru, 11-12 bielkov, 12 dkg hladkej múky, 12 dkg mletých orechov
Krém: 3 dkg Hery, 3 dkg hladkej múky, 2 dcl vody, štipka soli, 1 maslo, lyžička mletej kávy, cukor a rum podľa chuti
Cesto: Bielka s cukrom vyšľaháme do husta a pridáme múku zmiešanú s orechmi. Pripravíme si 3 plechy vyložené papierom na pečenie a cesto rozdelíme na tieto 3 plechy. Pečieme prudko (na 200 °C) - nesmie to byť vysušené.
Ihneď po upečení stiahneme papier na pečenie z plátov a necháme na mriežke vychladnúť.
Krém: Z Hery a hladkej múky uvaríme zápražku, zalejeme vodou so štipkou soli a vymiešame na kašu. Ušľaháme maslo a pridáme do neho vychladnutú kašu, prišľaháme lyžičku mletej kávy a podľa chuti dosladíme práškovým cukrom a dochutíme rumom.
Prekladanie: Do pekáča/na tácku položíme 1 plát, potrieme 1/2 krému, pritlačíme druhý plát, potrieme zvyšným krémom a pritlačíme tretí plát. Naň už krém nedávame - necháme stuhnúť. Po stuhnutí krájame na rezy a zošikma, namáčame do čokoládovej polevy.