Zeleninové fašírky so syrovou omáčkou a bazalkou

Potrebujeme:

Fašírky: varená zelenina, hrášok (asi tak 2 dcl pohár), tvrdý syr ( 200 g ale kľudne aj viac), lyžica hladkej múky, lyžica krupicovej múky, 1 vajíčko, soľ, mletá rasca, strúhanka na obaľovanie
Omáčka: 1 smotana, tavený syr v črievku, kúsok tvrdého syra, vegeta, bazalka

Ako na to:

Dobre uvarenú zeleninu necháme poriadne odkvapkať, aby obsahovala čo najmenej vody. Primiešame všetky suroviny a necháme aspoň 30 minút postáť (aby krupicová múka napučala). Vytvarujeme fašírky a obalíme v strúhanke. Vyprážame na oleji.
Omáčka: Smotanu si vylejeme do kastróla. Ak máte smotanu na varenie, pridajte aj kúsok masla. Pridáme vegetu, racsu a tavený syr. Necháme prevrieť, a potom dáme nastrúhaný syr. Premiešame a krátko povaríme. Podávame s varenými zemiakmi poliatými spraženým maslom.

02.07.2008

Podobné recepty