Kuracie závitky s jabĺčkami a hrozienkami
tri porcie
3 kuracie nohy spodné, 1-2 jabĺčka, 3 plátky tvrdého syra, koreniny + škorica, horčica, hrozienka, hladká múka na obalenie, tuk na opečenie, mäsový vývar, kukurica v sladkom náleve, pór
Kuracie nohy prerežeme a vykostíme. Kožu necháme na nohách. Na plátky mäsa dáme koreniny (soľ, sójovú omáčku, mletú rascu a bazalku). Pridáme trošku horčice a rozotrieme ju. Na koreniny dáme dva plátky umytého a ošúpaného jabĺčka. Do ich stredu dáme hrozienka a posypeme škoricou. Hrozienka prikryjeme plátkom syra. Stočíme a spojíme špáradlom. Teraz to vyváľame v hladkej múke a dáme prudko opiecť na rozpálený olivový olej. Podlejeme mäsovým vývarom a doložíme tam jabĺčka, pór a kukuričku. Zakryjeme a dáme do rúry dusiť na 20 minút. Potom odkryjeme a zapečieme asi 5 minút.Podávame so zemiakmi, ryžou alebo cestovinou.