Mrkvový chlebíček
250 g mrkvy, 125 g masla alebo margarínu, 100 g cukru, soľ, vanilkový cukor, prášok do pečiva, 3 vajíčka, 150 g polohrubej múky, 100 g strúhanej čokolády
Ako na to:Vymastite formu na chlebíček alebo srnčí chrbát maslom a posypte strúhankou. Treba nastrúhať mrkvu. Polovicu mrkvy nastrúhame najemno a polovicu na hrubšom strúhadle. Do misy si vložte maslo, prisypte cukor a vanilkový cukor. Maslo s cukrom šľahajte asi 5 minút šľahacími metlami. Do vymiešaného masla (vôbec neprekáža ak maslo nebude vyšľahané s cukrom dohladka), pridávajte po jednom vajíčku a miešajte aspoň po minútke. Potom pridajte múku a prášok do pečiva a samozrejme dobre premiešajte. Pridajte postrúhanú mrkvu, postrúhanú čokoládu a dobre spolu zmiešajte. Mrkvovú zmes pekne ucapkajte do formy a dajte piecť na 175 stupňoch asi 35 minút. Po upečení nechajte vychladnúť, pocukrujte a ozdobte šľahačkou.