Krémová cibuľačka v bosniaku

Potrebujeme:

cibuľa (podľa veľkosti hrnca - 4-5 ks), bosniaky, soľ, vegeta, paprika, strúhaný syr

Ako na to:

Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, na troške oleja ju trošku osmahneme. Pridáme lyžičku sladkej papriky a zalejeme hrnčekom vody. Osolíme, pridáme vegetu a na miernom plameni dusíme prikryté asi 15-20 minút.Dolejeme vodou a este necháme vrieť cca 20 minút, kým sa cibuľa dobre rozvarí.
Vypneme a mixérom rozmixujeme cibuľu, až nám vznikne super hladká krémová polievka. Teraz si pripravíme bosniaky. Bosniak rozkrojíme asi v jednej tretine zvrchu. Lyžicou vydlabeme vnútro - pozor, nie celkom, lebo by sa nám bosniak rýchlo rozmočil.
Lyžicou "utľapkáme" vnútro (môžeme si pomôcť aj rukou) tak, aby nám vznikla mištička. Polievku nalejeme do pripravenej misky a posypeme strúhaným syrom.

29.07.2008

Podobné recepty