Domáci pribináčik

Potrebujeme:

6-8 porcií
1 balíček mletej želatíny, 100 ml mlieka, 1 šľahačková smotana, 3 kyslé pochúťkové smotany, 3 vanilínové cukry, 1 lyžica práškového cukru

Ako na to:

Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať, asi 10 min. Potom ju pomaly zahrievame vo vodnom kúpeli (max. 60 C) až do úplného rozpustenia a odstavíme.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. Kyslé smotany vymiešame s vanilínovým cukrom, pridáme šľahačku a práškový cukor. Do želatíny pridáme pribliýne tretinu smotanového krému a zľahka premiešame.
Želatínu vmiešame do zvyšku smotanového krému a nalejeme do pripravenych pohárov alebo misiek. Necháme 2-3 hodiny tuhnúť.
Tip: Ak chcete mať kakaová pribináčik, do smotanového krému pridajte pár lyžíc granka.

29.07.2008

Podobné recepty