Mrkvovo-jablkovo-citrónové muffins

Potrebujeme:

2 mrkvy, 1 citrón (šťavu aj kôru), 1 jablko, 2 balíčky škoricového cukru, 180 g polohrubej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 60 g kryštálového cukru, štipku soli, 6 lyžíc oleja, 2 vajcia

Ako na to:

Nastrúhajte mrkvu, jablko, citrón a dajte do misy. Pokiaľ je citrón chemicky ošetrený vyumývajte ho kefkou alebo špongiou pod horúcou vodou a vysušte dosucha. Postrúhajte ho, dužinu
vynechajte, tá býva moc horká, a nakoniec vyžmýkajte šťavu.
Potom do misy prisypte cukor, oba škoricové cukry, dobre zmiešajte a nechajte odstáť. Zatiaľ si do ďalšej misy preosejte múku, pridajte dve lyžičky prášku do pečiva, dve celé vajíčka a 6 PL oleja. Pomedzi prsty premvrte štipku soli. Obe zmesi spolu spojte a dajte na polhodinu do chladničky (ak sa Vám zdá cesto málo sladké, pridajte trocha cukru).
Do formy naukladajte papierové košíčky, ak nemáte, formu dobre vymažte maslom a posypte strúhankou. Cesto rozdeľte do košíčkov a ak chcete, pridajte trocha pikantného džemu. Pečte pri 180 stupňoch asi 30-40 minút.

26.09.2008

Podobné recepty