Králik v marináde
králik, 4 šampiňóny, 4 nakladané cibuľky, , Marináda:, 1 dcl oleja, šťava z 1 citróna, 1 PL medu, 1 PL sójovej omáčky, ½ ČL karí korenia, 3 strúčiky cesnaku, trocha cukru, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Kúsky králičieho (môže byť aj morčacie alebo kuracie) naložte do marinády. Pridajte pár olúpaných a nakrájaných šampiňónov a nakladaných cibuliek. Všetko dobre premiešajte a nechajte uležať najlepšie do druhého dňa. Potom pečte v rúre pod pokrievkou asi 1 hod. Podávajte s varenými zemiakmi.
Marináda:
Zmiešajte olej, šťavu z citróna, med, sójovú omáčku, karí korenie, pokrájaný cesnak, trochu cukru, soli a korenia.