Karfiolový nákyp so syrom

Potrebujeme:

Karfiol, 2 vajíčka, 2 kyslé smotany, tvrdý syr, mleté čierne korenie, soľ, trocha oleja a strúhanky na spodok pekáča
Príloha: Zemiaky na hocijaký spôsob

Ako na to:

Karfiol uvarte v slanej vode domäkka. Nechajte odkvapkať a trocha vychladnúť a potom ich poukladajte do pekáča. Do pekáča najprv dajte trocha oleja a strúhanky a poukladajte karfiol. V mise si rozmiešajte dve kyslé smotany s dvoma žĺtkami, zmes osoľte a okoreňte. Z dvoch bielkov vyšľahajte tuhý sneh a pridajte do zmesi k žĺtkom. Polovicu strúhaného syra nasypte do tejto zmesi a zľahka premiešajte a všetko zalejte syrovou zmesou. Druhú polovicu syra dajte navrch a dajte do rúry na 190 stupňov, na cca 30-40 minút.

25.06.2008

Podobné recepty