Špekáčiky na indický spôsob
špekáčky, 3-4 menšie cibule, zelená a červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, olej, pór, cesnqk, feferónka alebo chilli paprička, kečup, ostrá pikantná horčica, 2 dcl červeného polosuchého vína
Ako na to:Na pásiky pokrájané špekáčky osmažte na troche oleja do chrumkava a masť zlejte. Pridajte na kolieska pokrájanú cibuľu, cesnak, feferónky alebo chilli papričky, trocha osoľte, okoreňte a nechajte chvíľku dusiť. V miske zmiešajte kečup s ostrou štipľavou horčicou a nalejte do panvice. Prilejte 2 dcl červeného vína. Pridajte nakrájaný pór na kolieska a nechajte variť asi dve-tri minúty, aby pór nebol mäkký. Podávame s kari ryžou a paprikami nakrájanými na pásiky.