Čokoládovo-banánová torta
Cesto: 3 vajcia, 10 dkg kryšt.cukru, 2 PL lyžice kakaa, 10 dkg polohrubej múky, trocha prášku do pečiva, 3 lyžice vody
Plnka: 3 vajcia, 3 PL kakaa, 10 dkg prášk. cukru, 250 g masla
3-4 banány, čokoládová poleva, na ozdobenie môže byť šľahačka
Žĺtok, cukor a vodu vymiešame do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Striedavo pridávame preosiatu múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva a snehom z bielkov. Dáme na vymastenú a múkou posypanú menšiu tortovú formu. Dáme piecť do vyhriatej rúry, cca 20-30 min. Cesto necháme odstáť min. 2-3 hodiny, kým ho naplníme.
Plnka: Potrebujeme pripraviť 2 hrnce a vodu na parný kúpeľ. Do menšieho hrnca dáme cukor, vajíčka a kakao. Cukor a kakao odporúčam preosiať cez sito. Nad parou suroviny vyšľaháme na jednoliatu masu. Potom necháme vychladnúť. Pripravíme si zmäknuté maslo a doň primiešame uvarený krém. Vymiešame do hladka, najlepšie mixérom. Banány si nakrájame na hrubšie kolieska. Rozrežeme oddýchnutý korpus. Pripravíme krém a plníme. Na korpus natrieme časť plnky, potom nahusto naukladáme na kolieska nakrájané banány, a potrieme opäť trochou plnky. Dáme druhú časť korpusu, postup opakujeme - dáme plnku a banány. Vrch zarovnáme plnkou, natrieme aj boky. Natretý korpus z "každej" strany nakoniec polejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky. Podávať ju môžeme ozdobenú čerstvou šľahačkou.