Bravčové ragú so zemiakmi
½ kg malých zemiakov, 350 g bravčového mäsa, 350 g kelu, 1 konzervu kukurice (425 ml), 1 konzervu fazule (425 ml), 2 cibule, 4 PL oleja, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 čilli paprička, 1 bobkový list, 1, 2 l zeleninového vývaru, 3-4 PL maizeny (zarovnané), 2 ½ PL sekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, trochu citrónovej šťavy, 150 ml kyslej smotany
Ako na to:Umyté zemiaky uvarte v šupke domäkka, zlejte, nechajte vychladnúť a ošúpte. Mäso nakrájajte na malé kocky, opečte na 2 PL oleja,, osoľte, okoreňte a odložte na teplé miesto. Vo výpeku opražte ošúpanú , nakrájanú cibuľu, pridajte paradajkový pretlak, chvíľu povarte, vmiešajte umytý a na rezance nakrájaný kel, umytú, jadierok a žiliek zbavenú a najemno nasekanú čilli papričku, bobkový list, podlejte vývarom, nechajte prevrieť, vmiešajte mäso, odkvapkanú zeleninu, petržlenovú vňať a uvarte domäkka. Maizenu rozmiešajte v troche vody, vlejte do ragú, nechajte prevrieť a zhustnúť, dochuťte soľou, korením, citrónovou šťavou. Zemiaky opečte na 2 PL oleja dozlatista. Podávajte s ragú.