Zapečená mrkvová fašírka so zemiakovou kašou

Potrebujeme:

4-5 ks väčšej mrkvy, 3 vajcia, soľ, korenie, rožok, strúhanku, 3 cibule, 2 strúčiky cesnaku

Ako na to:

Očistite a nastrúhajte 4-5 väčších mrkiev. Mrkvu uvarte do mäkka, nechajte ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej misy dajte polovychladnutú mrkvu (nemusí byť úplne studená), pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ a starší rožok alebo žemľu, ktorú ste namočili do vody a vytlačili všetku prebytočnú vodu.
Okoreňte a pridajte 3 vajíčka (ak máte masy viac, pridajte viac vajíčok). Zmes zahustite strúhankou. Na tácke so strúhankou vypracujte dva hrubšie valčeky, ktoré sa vojdú do pekáča a obaľte strúhankou. Nakrájajte fašírky.
Na fašírky nalejte zemiakovú kašu a pekne rozotrite. Na vrchu urobte vlnky. Rúru už máte pravdepodobne vyhriatu na 220 stupňov a dáme zapiecť, na cca 35-40 minú. Neskôr môžeme prikryť alobalom, aby nezhorel vrch.

09.09.2008

Podobné recepty