Šošovica na indický spôsob
balíček šošovice, soľ, mletá rasca, olej, cibuľa, cesnak, 3-4 KL kari, kyslá smotana, voda
Ako na to:Deň dopredu si namočte šošovicu, aby sa na druhý deň kratšie varila. Na druhý deň ju poriadne sceďte. Na oleji speňte cibuľu a cesnak. Šošovicu nasypte do hrnca a na oleji ju aspoň 10 minút prudko restujte. Nepodlievajte vodou. Šošovicu musíte dobre ošmahnúť. Pridajte lyžičku mletej rasce, soľ, 3-4 lyžičky kari korenia alebo kurkumy. Podlejte šošovicu trochou vody a duste 30-40 minút. Počas dusenia podlievajte vodou. Keď je šošovica mäkká a voda úplne odparená, pridajte jednu kyslú smotanu. Jedlo poriadne premiešajte a nechajte chvíľočku prejsť varom.