Vláčna bábovka
3 vajíčka, 1 hrnček cukru, 2 lyžice tekutého medu, 1 vanilínový cukor, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 krémový prášok (Zlatý klas), 1 kypriaci prášok, 1 hrnček smotany (alebo mlieka), trištvrte hrnčeka oleja, kakao, tuk na vymastenie formy, strúhanka na vysypanie formy, piškóty (cca. 7 kuskov)
Ako na to:Formu vymastíme a vysepeme. Tri celé vajíčka rozmiešame s pohárikom cukru. Pridáme dve lyžice medu a miešame. Potom pridáme vanilínový cukor, pohárik smotany (mlieka) a trištvrte pohárika oleja.
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom a krémovým práškom a po lyžičke pomaly zamiešavame do cesta. Nalejem bledú časť, poukladáme piškóty a do ostávajúcej časti nasypem kakao a rozmiešame. Nalejem na bledú, piškótami obloženú časť. Piškóty sú hore a to je dobre. Dáme do rúry predohratej na 175 stupňov a necháme ju tam zhruba hodinu.