Jablkový trhanec
3-4 porcie
500 g pokrájaných jabĺk, trošku masla, 3 dcl mlieka, 3 vajcia, 200 g hladkej múky, škoricový cukor, vanilkový cukor
Šesť stredne veľkých jabĺk očistite, umyte a zbavte jadrovníkov. Nakrájajte ich na drobné kocky. So škoricovm cukrom a trochou masla ich poduste do mäkka a nechajte vychladnúť.
Do misy pridajte 3 celé vajíčka, polohrubú múku cca 200 g, deci mlieka a na záver 3 PL práškového alebo kryštálového cukru. Dobre premiešajte.
Potom ho potrháme pomocou špachtiličky. Dajte jednu-dve naberačky jablkovej zmesi do panvice a nechajte zdola úplne osmahnúť. Keď budete trhanec obracať, potrhajte ho.. Špachtličkou potrhajte alebo "nakrájajte" trhanec. Podávajte horúce. Na tanieri servírujem s detskou jablkovou výživou ako ovocnou omáčkou, k tomu šľahačku, prip. jahodovú omáčku.