Záhradnícke kari rizoto
1 pór, balíček mrazenej (čerstvej) zeleniny, 2 párky, 2 lyžice kečupu, 1 leča, koreniny podľa chuti, kari, olej alebo masť, 2 hrnčeky ryže, tvrdý syr
Ako na to:Omáčka: Do oleja si dáme pór a trošku porestujeme. Pridáme na kolieska nakrájené párky, koreniny a dve lyžice kečupu. Trošku porestujeme a pridáme mrazenú zeleninku. Prikryjeme a necháme zeleninu rozpustiť. Keď to buble, pridáme malé lečo a necháme prejsť varom, aby bolo všetko dobre mäkké.
Na tuku si orestujeme suchú ryžu. Pridáme soľ a kari cca 2 KL, podlejeme vodou, raz premiešame, prikryjeme a 20 minút varíme. Keď je ryža mäkká, odkryjeme, zmiešame s omáčkou a posypeme syrom.