Pečené naložené kura
1 kurča, anglickú slaninu cca 10-15 dkg, 1/8 masla, 1 veľkú cibuľu, 1/4 kečupu, čierne, biele korenie, bobkový list, soľ, vegetu, karí, provensálske korenie, grilovacie korenie, cesnak
Ako na to:Naporcujeme kurča. Naporcované kúsky osolíme, posypeme vegetou, karí, provensálskym korením, grilovacím korením a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu.
Slaninu si nakrájame na malé kocky a dáme osmahnúť do červena na panvici. Pridáme nakrájanú cibuľu, trošku opražíme a pridáme maslo, kečup (môže byť aj ostrý), čierne a biele korenie a 6-8 ks bobkového listu. Chvíľku povaríme.
Kúsky kurčaťa naukladáme do pekáča, nalejeme na to uvarenú zmes, prikryjeme alobalom a dáme piecť do cca 220 °C teplej rúry. Asi po hodine pečenia odkryjeme alobal a natriem jednotlivé porcie pretlačeným cesnakom a ešte asi 15 minút dopekáme pri 250 °C.
Podávame s ryžou, alebo opečenými zemiakmi.