Kuracie s kari a broskyňami
cca 500g kuracích pŕs (4ks), 1-2 cibule, 1 žltá paprika, cca 250 g broskýň, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 kari, 1/2mletej škorice, muškátový orech, 2-3 KL múky, 2-3 PL kyslej smotany
Ako na to:Kuracie prsia umyjeme, utrieme a nakrájame na tenko. Očistíme cibuľu, cesnak, nakrájame papriku a tiež broskyne. Zohrejeme olej, mäso asi 5 minút opekáme na rozpálenom oleji. Pridáme cibuľu, cesnak, papriku, trošku osolíme a pridáme mleté čierne korenie. Múku zmiešame s kari, škoricou, muškátovým orieškom. Pripravenú zmiešanú múku s korením dáme na mäso, ktoré krátko osmažíme aj s korením. Pridáme skoro 2 dcl vody a dáme dusiť približne na 20 minút. Po 20 minútach pridáme broskyne a ešte dusíme takých 8 minút. Na záver pridáme smotanu. Zamiešame a môžeme podávať.