Vtáčie mlieko
Cesto: 130 g Hery, 3/4 hrnčeka cukru, 1 hrnček hladkej múky, 2 lyžice kakaa, 3 vajcia, 1 prášok do pečiva
Krém: 250 g masla, 0,5 l mlieka, 3 lyžice detskej krupice, 3/4 hrnčeka cukru
Poleva: 5 lyžíc tekutej šľahačky, 3 lyžice kakaa, 1/2 hrnčeka cukru, 100 g masla
Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme rozpustenú heru, kakao a múku s práškom do pečiva. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C cca 20 minút.
Na krém uvaríme v mlieku detskú krupicu s cukrom (asi 15 minút). Hustú kašu necháme vychladnúť a ušľaháme s maslom. Krém vychladíme a 3/4 natrieme na tortu.
Na polevu zmiešame šľahačku, kakao, cukor a varíme asi 10 minút, stále miešame. Do teplej polevy pridáme maslo, dobre premiešame a polejeme tortu. Dáme do chladničky stuhnúť. Keď poleva stuhne ozdobíme tortu zvyškom krému a opäť dáme do chladničky.