Pestré štvorce
lístkové cesto, 1 malú cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 PL oleja, 400 g ošúpaných paradajok z konzervy, 1 lyžičku soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžicu miešaných posekaných bylinkových vňatí prip. sušených
Na obloženie: salámu, šunku, olivy, huby, kukuricu - podľa chuti, 200 g strúhaného Ementálu
Príprava omáčky: Cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame. Opražíme ich na oleji do sklovita. Pridáme nakrájane paradajky, soľ, korenie a dusíme prikrité cca 15 min. Nakoniec pridáme bylinky.
Cesto si rozvaľkáme a rozrežeme na 10 štvorcov, prip. obdĺžníkov. Plech opláchneme studenou vodou a naukladáme naň štvorce. Tie natrieme omáčkou a podľa chuti obložíme. Vrch posypeme strúhaným syrom. Nechame ich asi 15 min odpočinúť. Pečieme 15-18 min vo vyhriatej rúre na 220°C. Podávame horúce.
Tip: Omáčku môžeme použiť aj na potretie cesta na pizzu.