Zapekané kurča
kuracie stehná a krídla, soľ, celú rascu, 100 g strúhaného tvrdého syru, 1 konzervu sterilizovaných šampiňónov, cca 1-1,5 kg zemiakov, 250 ml sladkej smotany
Ako na to:Zemiaky očistíme a pokrájame na kolieska. Pripravíme si pekáč, ktorý vymastíme. Zemiaky poukladáme do vymasteného pekáča, osolíme a posypeme rascou. Potom na ne nasypeme šampiňóny, zliate zo šťavy, nasypeme polovicu strúhaného syra.
Mäso umyjeme a osolíme. Potom ho dáme na zemiaky, ale kožou dole, celé zalejeme sladkou smotanou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po pol hodine mäso otočíme a dáme naspäť. Keď koža sčervená, nasypeme naň ešte druhú polovicu syra, ktorá nám ostala a necháme zapiecť syr na vrchu.