Bryndzové halušky

Potrebujeme:

zemiaky, 1 vajíčko, polohrubú múku, soľ, bryndzu (20-25 dkg), vodu, slaninku, kyslú smotanu

Ako na to:

Očistíme zemiaky a nastrúhame na druhom najväčšom strúhadle (alebo ich rozmixujte v mixéri). Do nastrúhaných zemiakov pridáme vodu, celé vajíčko a soľ. Postupne pridávame múku, kým nie je masa polotuhá. Cesto zasypeme múkou, aby nesčernalo a aspoň hodinu necháme "uležať".
Slaninu nakrájame na kocky. Dáme variť vodu do veľkého hrnca, pridáme lyžičku soli a medzitým si upražíme slaninku. Po zovrení vody sádzame halušky. Halušky po dosádzaní už nenecháme dlho variť. Scedíme po častiach a môžeme premyť aj horúcou vodou, aby neboli mazľavé od zemiakovej šťavy.
Potom dáme halušky do veľkého hrnca, hneď na to bryndzu a horúcu slaninu. Rýchlo premiešame a čo najskôr podávame. Na bryndzové halušky môžeme dať kyslú smotanu.

15.09.2008

Podobné recepty