Kuracie ragú so zeleninou

Potrebujeme:

2 ks kuracích pŕs, 250 g brokolice, 1 mrkvu, 1 menší pór (môže byť aj cibuľau),1 KL mletej červenej papriky, kúsok masla, trošku oleja, cca 150 ml zeleninového vývaru (bujón), soľ, mleté čierne korenie, 1 KL smotany, 1 KL citrónovej šťavy, 1 KL solamylu, 2-3 PL kukurice z konzervy

Ako na to:

Umyté prsia umyjeme a usušíme a posypeme mletou paprikou. Do hrnca alebo na panvicu dáme maslo a trošku oleja. Maslo a olej zohrejeme a na ňom opekáme prsia z oboch strán cca 6-8 minút.
Opečené prsia vyberieme a osolíme a okoreníme. Prsia nakrájame.
Do výpeku pridáme pór a opečieme ho do zlatista. Po pár minútach pridáme mrkvu na jemno pokrájanú (kolieska) a brokolicu. Podlejeme vývarom (jeden zeleninový bujón zalejeme 150 ml vriacej vody). Pridáme nakrájané prsia, citrónovú šťavu a varíme cca 8 minút.
Po 8 min pridáme smotanu, premiešame a potom pridáme solamyl, prip. ho nahradíme smotanou na šľahanie, či bielym jogurtom. Na záver pridáme kukuricu a dáme na tanier.

25.09.2008

Podobné recepty