Majonézový šalát na studenú misu
300 g diétnej salámy (alebo inej mäkkej salámy), 1 cibuľu, 5 zaváraných uhoriek, 2 lyžice oleja, 4 lyžice kečupu, 2 lyžice horčice, 1 lyžička octu, 1/2 lyžičky cukru, 250 ml tatarskej omáčky alebo majonézy, soľ, čierne korenie
Ako na to:Salámu nakrájame na rezančky. Pridáme cibuľu nakrájanú na kocky a uhorky tiež nakrájané na kocky. V malom hrnci zmiešame olej, kečup, horčicu a privedieme k varu. Necháme trocha vychladnúť.
Pridáme cukor a ocot a znova privedieme do varu. Potom necháme opäť vychladnúť. Uvarenú a vychladnutú omáčku pridáme do misky, premiešame so suroviny a pridáme tatarku. Nakoniec ochutíme soľou a čiernym korením. Odložíme do chladničky odležať na 12 hodín.