Zemiaková baba s kyslou kapustou
zemiaky, majoránku, soľ, cibuľu, cesnak, sladkú smotanu, kyslú smotanu, 3 vajcia, polohrubú múku na zahustenie
Ako na to:Zemiaky očistíme a nastrúhame. Potom z nich vytlačte prebytočnú šťavu. Zemiaky poriadne osoľte, pridajte pomleté čierne korenie a veľa majoránky. Potom pridajte pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
Do zemiakov dajte trocha sladkej smotany, kyslú smotanu a niekoľko lyžíc múky na zahustenie. Zmes poriadne premiešajte a dajte do pekáča alebo na plech. Potom dajte zapiecť zapiecť asi na polhodiny pri teplote 220 stupňov.
Zatiaľ si dajte odkvapkať kyslú smotanu a prip. aj vyškvariť slaninu alebo klobásku. Odkvapkanú kapustu a vyškvarenú slaninu dajte na zapečenú zemiakovú babu a dajte dopiecť na 10-15 minút.