Žemlovka

Potrebujeme:

mlieko, rožky, van.cukor/kryšt.cukor, ovocie podľa chuti (jablká, broskyne, marhule,....), tvaroh, 5 bielok, mletú škoricu

Ako na to:

Do misky si dajte asi liter vlažného mlieka a pridajte asi 6 PL cukru. Na kolieska nakrájané staršie rožky namáčajte do toho mlieka (nežmýkajte ich, nech sú poriadne mokré) a vyložte nimi poriadne dno zapekacej misy alebo pekáča.
Keď máte spodnú vrstvu, dajte na ňu tvaroh zmiešaný s cukrom a škoricou a poukladajte na to zavárané broskyne, marhule alebo strúhané jablká. Na to dajte ďalšiu vrstvu namočených rožkov.
Pečte cca na 20 min vo vyhriatej rúre na 180 C.
Z piatich vajec si vyšľahajte bielka s prášk.cukrom na tuhú penu, a keď bude žemlovka po 20 min hotová, vyberte ju z rúry a vyšľahanými bielkami natrite povrch a dajte ešte na 2-3 min zapiecť, kým bielka nebudú pekne zlatavé.

15.09.2008

Podobné recepty