Vretenový šalát s brokolicou
200 g cestovinových vretien, 300 g brokolice (krátko povarený špargľový zeler), 150 g varenej mrkvy, 150 g mrazeného hrášku, 100 g kuracej šunky, 250 g kyslej krémovej smotany, biele korenie mleté, citrónovú šťavu, sekanú petržlenovú vňať
Ako na to:Cestoviny uvaríme v slanej vode, precedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Pridáme ovarené malé ruže brokolice (drobnejšie nakrájané stopky listového-špargľového zeleru), vrúbkovaným nožom nakrájané kolieska varenej mrkve, krátko varený mrazený hrášok, na pásiky narezanú kuraciu šunku, kyslú krémovú smotanu, štipku soli, čierneho korenia a citrónovú šťavu. Všetko premiešame a necháme v chlade preležať. Ozdobíme sekanou petržlenovou vňaťou.