Jahodová torta
Cesto: 4 vajíčka, štipku soli, 200 g masla, 200 g cukru, 200 g polohrubej múky, 1 ks kypriaceho prášku
Plnka: 2 plátky želatíny, 2 jahodové kompóty, 1 smotanu na šľahanie, 1 vanilkový cukor, 1 tvaroh, 3 PL práškového cukru, 5 cl šťavy z jahôd, jahodový lekvár
Do misky dáme bielka a tie spolu so soľou vyšľaháme. Žĺtka vymiešame s cukrom. Pridáme maslo, sneh, múku a kypriaci prášok. Ak je cesto trošku husté, tak pridáme mlieko.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Upečený korpus necháme vychladnúť. Korpus prerežeme na polovicu a natrieme lekvárom. Poukladáme jahody.
Tvarohová plnka: Vyšľaháme smotanu na šľahanie. Tiež vyšľaháme tvaroh, vanilkový a práškový cukor. Tvarohovú plnku pridáme pridáme k vyšľahanej smotane.
Želatínu namočíme na cca 5 minút. Do hrnca vylejeme šťavu z jahôd a dáme zohriať. Hneď pridáme namočenú želatínu, vytlačíme z nej vodu a dáme ju rozpustiť, nie variť. Vlažnú želatínu vlejeme do tvarohovej plnky.
Tvarohovú plnku vylejeme na korpus, trochu necháme na ďalší postup. Zopár jahôd, ktoré nám ostali vtlačíme do tvarohovej plnky a zalejeme zvyškom plnky.