Kokosovo-marhuľová bábovka
125 g mäkkého masla, 50 g medu, 100 g marhuľového džemu, 3 vajcia, 80 g kokosovej múčky, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 1,5 dcl šľahačkovej smotany, 150 g polohrubej múky, 40 g hrozienok, 50 g nahrubo nasekanej čokolády, 50 g nahrubo nasekaných orechov
Ako na to:Do misy dajte mäkké maslo, med a polovicu marhuľového džemu a elektrickým šľahačom vyšľahajte do peny. Po jednom zašľahávajte do peny vajíčka. Každé šľahajte asi 2-3 minúty. Pridajte strúhaný kokos, hrozienka, nahrubo nasekanú tmavú čokoládu, nahrubo nasekané orechy, polohrubú múku zmiešanú s 2 lyžicami prášku do pečiva a jeden a pol deci šľahačkovej smotany. Cesto by malo byť hustejšie, aby hrozienka, orechy a čokoláda nepadli vo forme na dno. Formu na bábovku dobre vymažte maslom a posypte jemnou strúhankou alebo múkou. Cesto dajte do formy, v strede urobte jamku, aby rovnomerne narastala. Prikryte ju alobalom a dajte piecť na hodinu pri teplote 200 stupňov. Upečenú a vychladnutú bábovku vyklopte z formy, rozotrite na ňu redší vystávajúci marhuľový džem a bohato posypte strúhaným kokosom.