Sladká paradajková polievka

Potrebujeme:

veľký paradajkový pretlak alebo liter paradajkového džúsu, vodu, soľ, trošku muškátového oriešku, 2 PL kryštálového cukru, cestoviny, tvrdý syr, lyžicu kyslej smotany
Zásmažka: olej, hladkú múku a cibuľu

Ako na to:

Na oleji speňte dve cibule a zaprášte ich hladkou múkou. Do hrnca nalejte buď veľký paradajkový džús alebo veľký hustý paradajkový pretlak. Osoľte, okoreňte a nechajte prejsť varom.
Keď polievka zovrie, dajte do nej pár ľubovoľných cestovín, uvarte ich do polomäkka, pridajte dve veľké lyžice kryštálového cukru, a nastrúhajte trošku muškátového orieška.
Na tanieri podávame s kopčekom kyslej smotany a nastrúhaným tvrdým syrom.

28.09.2008

Podobné recepty