Snehové ozdoby na stromček
5 bielok, 200 g kryštálového cukru a 150 g práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy
Ako na to:Bielka dotuha vyšľaháme, postupne zašľaháme kryštálový a práškový cukor a nakoniec citrónovú šťavu. Bielková pena musí byť pevná. Šľaháme 10-15 minút.
Penou naplníme cukrárenské vrecko s ozdobnou špičkou a striekame kolieska, srdiečka alebo hviezdičky. Plech natenko potrieme stuženým pokrmovým tukom CERA a predznačíme vzory pohárom alebo vykrajovačkami, ktoré sme predtým namočili do múky. Sušíme pri teplote 80-100 C, asi 1-1,5 hod (dvierka rúry necháme pootvorené).
Ak sa penové pečivo dobre odlepí, je usušené. Bielkovú penu môžeme prifarbovať potravinárskymi farbivami, prípade máčať v čokoláde.