Hovädzina na divoko
1 kg hovädzieho mäsa, korenie Divočina, masť, 2 väčšie cibule, 4 strúčiky cesnaku, soľ, čierne mleté korenie, mletú červenú papriku, rascu, 250 g šampiňónov, 1 lyžicu pretlaku alebo 2 lyžice kečupu, trošku hl.múky
Ako na to:Na masti do sklovita opražíme 2 väčšie cibule, pridáme 4 strúčiky pretlačeného cesnaku a na kocky alebo plátky pokrájané mäso. Trocha opražíme, pridáme soľ, čierne mleté korenie, 2 lyžičky korenia Divočina a trocha červenej papriky. Podlejem a dusíme.
Zvlásť na oleji a rasci udusíme asi 250 g šampiňónov (alebo iné hríby) a pred koncom pridáme k mäsu. Tiež pridáme 1 lyžicu pretlaku alebo 2 lyžice kečupu, trošku hladkej múky na zahustenie a ešte chvíľu uvaríme. Podávame s knedľou.