Ovocná bomba

Potrebujeme:

Svetlá piškóta: 3 vajcia, 3 lyžice cukru, 3 lyžice pol múky, 1/2 lyžičky prášku do pečiva
Tmavá piškóta: 3 vajcia, 3 lyžice cukru, 3 lyžice pol múky, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa
Krém: 2 tvarohy, 200 g Hery, 1 kyslá smotana, 1 biely jogurt, 1 želatína, 6 lyžíc cukru
ovocie

Ako na to:

Upečieme dva piškóty z 3 vajec, 3 lyžíc pol. múky, 3 lyžíc cukru a 1/2 lyžičky prášku do pečiva. Jeden plát bude kakaový. Z plátu vykrojíme podľa šablónky guľaté dno a trojuholníky.
Misku si vyložíme potravinovou fóliou a trojuholníky vkladáme striedavo - svetlý a tmavý. Potom nanášame krém, ovocie a vrsty ešte môžeme prekladať zvyškami piškóty (na striedačku svetlé kúsky s tmavými - taká mozaika). Tak pokračujeme až hore.
Poslednú vrstvu krému priklopíme piškótovým dnom.
Krém: Suroviny zmiešame avšak pred pridaním želatíny si odoberieme časť krému na ozdobenie. Ako ovocie môžeme použiť napr. mrazené čučoriedky.
Dáme do chladničky zruhnúť, vyklopíme, potrieme zvyškom krému a posypeme kakaom.

09.10.2011

Podobné recepty