Mäkké medovníky
Cesto: 400 g hladkej múky, 170 g práškového cukru, 50 g masla, 2 vajcia, 1 lyžicu rumu, 3 lyžice medu, 1 lyžicu sódy bikarbony, 1 lyžicu medovníkového korenia
Na ozdobenie: rôzne ozdobné cukríky, lentilky, rôzne potravinárske farby,
Cukrová poleva: práškový cukor, bielka
Cesto vymiešame, necháme hodinu vychladnúť, potom si zapneme rúru na 200 C a vyváľkame cesto. Na pomúčenej doske vykrajujeme.
Medovníky potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ozdobiť cukríkmi. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 C, asi 5-7 min.
Cukrová poleva: 2 x preosiaty práškový cukor vymiešame s bielkom do tuhšej polevy. Polevu naplníme do mikroténového sáčku, z ktorého odstrihneme z rožka malý kúsok. Pre farebné zdobenie, môžeme do sáčku pridať potravinárske farbivo.