Dunajské vlny
Cesto: 2 dcl vody, 150 g masti, 150 g hlad. múky, 6 vajec
Plnka: 500 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 60 g kryšt. cukru, 4 vajcia, 2 Hery, 100 g prášk. cukru, 1 lyžicu kakaa
Cesto: Vodu, masť a múku varíme, pokiaľ sa cesto neoddeľuje od varešky. Do vychladnutého pridáme po jednom vajcia. Zapracujeme ich najlepšie šľahačom. Cesto rozdelíme na 2 časti.
Rukou ho roztlačíme na pomastený plech. Vrch cesta pokropíme vodou. Pečieme pri 250 °C, asi 10 min, a potom dopečieme pri 100 °C, pokiaľ cesto nie je ružové. Cesto sa pri pečení roztiahne a vytvorí vlny.
Plnka: Z mlieka, cukru, Zlatého klasu a vajec uvaríme puding. Z hery, cukru a vychladnutého pudingu vyšľaháme plnku. Pokiaľ chceme plnku kakaovú pridáme kakao.
Medzi pláty dáme plnku a vrch polejeme čokoládovou polevou alebo cukrovou polevou.