Kláštorné rezy
40 dkg hladkej múky, 7 dkg Hery, 6 dkg mletého cukru, 2 vajcia, 1 veľká lyžica amónia a 5 lyžíc mlieka
Krém: 1/2 l mlieka, 15 dkg cukru, 2 bal. vanilkového pudingu
Poleva: 30 dkg práškového cukru, 3 lyžice citr. šťavy, 2 lyžice vlažnej vody
Vymiesime cesto, ktoré necháme 1 hod odpočinúť pod miskou. Cesto rozdelíme na 4 diely a každý diel na tenko vyvaľkáme ako na rezance, podľa veľkosti plechu.
Plechy vymastime a vysypeme múkou. Pečieme mierne do ružova v stredne vyhriatej rúre. Dávame dole z plechu za studena!
Krém: Suroviny uvaríme a dáme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu dáme 25 dkg masla + 4 dkg Hery. Krém dobre vyšľaháme.
Keď poleva na rezoch zhustne, posypeme strúhanou čokoládou.