Orieškové sucháre
Potrebujeme:
5 bielkov, 5 lyžíc práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 5 lyžíc hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 balík lieskovcov
Ako na to:4 bielka ušľaháme na tuhý sneh, pridáme 12 dkg cukru (práškového), vanilkový cukor, 12 dkg hl. múky, prášok do pečiva a nakoniec 1 balíček lieskovcov. Všetko dáme do vymastenej a vysypanej srnšej formy - pečieme v mierne vyhriatej rúre ako piškótu. Ešte teplé vyberieme a vložíme do mikrotén.sáčku na 24 hodín. Na druhý deň vyberieme z mikrotén.sáčku a narežeme na tenké plátky. Poukladáme na plech a v miernej rúre sušíme (cca 5-10 minút).
24.06.2008