Ovocné tortičky
100 g Hery, 100 g cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru (sáčok = 20 g), 2 vajcia, 200 g polohrubej múky, 1/2 sáčku prášku do pečiva (sáčok = 13 g), mlieko podľa potreby, marmeláda na ľahké pomazanie tortičky, čerstvé alebo zavárané ovocie podľa vlastnej chuti, farebná alebo číra želatína na torty, šľahačka na ozdobenie
Ako na to:Heru ušľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridáme žĺtka a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Podľa potreby pridáme vlažné mlieko (cesto by malo odpadávať z varešky) a ušľahaný sneh.
Formu vytrieme maslom, vysypeme hrubou múkou a naplníme formu, je tam 6 formičiek. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút, prvých 5 minút na 200 °C, potom znížime na 180 °C.
Po upečení necháme upečené tortičky vo forme asi 10 minút vychladnúť, až potom vyklopíme. Jednotlivé košíčky slabo potrieme lekvárom podľa vlastnej chuti a podľa toho aké ovocie budeme dávať. Pokladieme ovocím a zalejeme želatínou. Pri podávaní môžeme dozdobiť šľahačkou.