Karamelové bozky

Potrebujeme:

250g polohrubej múky, 150 g masla, 200 g cukru, 1 žĺtok, 1 lyžicu citrónovej šťavy, štipku soli, 125 g smotany, 75 g medu, 1/2 lyžičky škorice

Ako na to:

Múku, maslo, 100 g cukru, žĺtok, citrónovú šťavu a soľ vypracujeme na cesto. Zabalíme do fólie a necháme cca 30 min postáť v chlade.
Vyhrejeme si rúru na 180°C (teplovzdušnú na 160°C). Plech si vystelieme papierom na pečenie. Na papier ukladáme guličky. Pomocou konca rúčky drevenej varešky do stredu každej guličky zatlačením urobíme jamku. Pečieme asi 15 min.
Zvyšný cukor necháme skaramelizovať. Primiešame smotanu, med a škoricu. Všetko spolu necháme zovrieť a necháme cca 5 min variť. Karamelovú zmes, vlejeme do jamiek v koláčikoch a necháme stuhnúť.

05.09.2008

Podobné recepty