Zavárka do polievky - lievančeky

Potrebujeme:

250 g polohrubej múky, štipku soli, 3 vajíčka, 0,5 l mlieka
Na zafarbenie: paradajkový pretlak/kečup, šťavu z cvikly, vňať z petržlenu alebo zeleru

Ako na to:

Pripravíme si pol litra mlieka, 250 g múky a premiešame. Pridáme 3 celé vajíčka, soľ a rozšľaháme. Trošku cesta odlejeme a zafarbíme cviklovou šťavou. Dobre premiešame.
Jemne omastíme panvicu tukom a nalejeme za varešku cesta. Vrch posypeme nasekanou napr. zelerovou vňaťkou. Pečieme ako palacinky, z oboch strán.
Ďalšiu várku môžeme zafarbiť napr. kečupom. Pri pečení môžeme posypať petržlenovou vňaťou.
Ešte teplé zrolujeme, pokrájame na kúsky a pridáme do polievky.

17.10.2008

Podobné recepty