Marcipánové rožky s pistáciami

Potrebujeme:

400 g marcipánovej hmoty, 2 vajcia, 60 g prášk.cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, pár kvapiek rumovej aj citrónovej arómy, 80 g škrobovej múčky (Solamyl), čokoládovú polevu a nasekané pistácie podľa možnosti nesolené

Ako na to:

Marcipán nakrájame na drobné kúsky. Pridáme vajíčka, cukor, vanilkový cukor, ochutíme niekoľkými kvapkami rumovej a citrónovej arómy. Primiešame škrobovú múčku a vymiešame na hladkú hmotu.
Vymiešanú masu môžeme dať na chvíľu do do chladničky. Na plech dáme papier na pečenie a pomocou vrecúška na zdobenie vytlačíme rožky.
Rúru vyhrejeme na 180°C, teplovzdušnú na 160°C. Pripravené rožky pečiemee asi 12 min. Z plechu ich vyberáme po pár minútach. Po upečení ich necháme aspoň 40 min vychladnúť na mriežke.
Vychladnuté rožky polejeme čokoládovou polevou a posypeme pistáciami.
Tip: Namiesto pistácií môžete použiť nasekané mandle, lieskové oriešky alebo klasické orechy.
Ak chcete použiť rumovú arómu, pridajte do cesta na dochutenie ešte postrúhanú kôru z jedného citróna alebo pomaranča.

28.09.2008

Podobné recepty