Bábovka
4 vajcia, 20 dkg Hery, 24 dkg cukru, 32 dkg polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1,3 dcl mlieka, 1-2 lyžice kakaa, hrozienka v rume, kokos, hrubá múka na vysypanie formy
Ako na to:Z bielkov našľaháme tuhý sneh, ku ktorému na konci šľahanie pridáme vanilkový cukor a ešte asi dve lyžice z pripraveného cukru. Našľahaný sneh odložím nabok.
Utrieme žĺtka s cukrom a zmäknutou herou do peny. Pridáme múku so zmiešaným práškom do pečiva, vlažné mlieko a dobre ušľaháme. Do tejto zmesi potom už len ručne a zľahka vmiešame sneh. Kto má rád, môže pridať 3-4 lyžice hrozienok najlepšie namočených v rume alebo strúhaný kokos, prípadne oboje.
Z hotového cesta odoberieme asi tretinu a zafarbíme ju kakaom. Formu dobre vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Na dno formy dáme časť bieleho cesta, cez neho cesto zafarbené kakaom a uzavrieme zvyšným nezafarbeným cestom. Pečieme pri cca 180 °C asi 45-50 minút.