Guľky s rumom a višňovým likérom
160 g čokolády na varenie, kúsok masla, 2-3 PL rumu, 3-4 PL višňového likéru, 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu, 1 1/2 hrnčeka strúhaných piškót(alebo keksov), 4 PL práškového cukru, 2 PL práškového cukru na ozdobu a 2 PL kakaa na ozdobu
Ako na to:Čokoládu polámeme na kúsky a roztopíme aj s maslom v hrnci s dvojitým dnom alebo nad parou. Pridáme rum a višňový likér. Pridáme kokos, postrúhané piškóty a 4 PL práškového cukru. Zmes dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo. Ak je to náhodou husté treba pridať rum alebo višňový likér. Poriadne premiešame. Zo zmesi sformujeme rovnaké guľky a ukladáme ich na tácku vyloženú papierom na pečenie. Uložíme ich do chladničky na 30 minút, aby stuhli. Polovicu guliek obalíme v 2 PL práš.cukru. Druhú polovicu obalíme v kakau. Guľky vložíme do košíčkov a dáme na chladné miesto.