Mokka oválky
Cesto: 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 200 g masla, 1 žĺtok
Plnka: 150 g masla, 120 g práškového cukru, 2 lyžice silnej čiernej kávy, 1 PL kakaa
Poleva: 200 g práškového cukru, 2-3 lyžice silnej čiernej kávy
Z prísad na cesto vypracujte hladké cesto, nechajte ho aspoň hodinu odležať, rozvaľkajte na plát hrubý asi 3 mm a vykrajujte oválky. Upečte v rúre horúcej 200 stupňov.
Vychladnuté oválky spájajte plnkou: Maslo speňte s cukrom a po kvapkách všľahajte vychladnutú kávu.
Polejte polevou: Do preosiateho práškového cukru pridávajte po kvapkách horúcu kávu a dobre vymiešajte.
Nechajte uschnúť.