Torta
Cesto: 6 žĺtkov, 30 dkg cukru práškového, 12 lyžíc teplej vody, 30 dkg polohrubej múky, 15 dkg lieskových orechov, ušľahané bielka
Plnka: 50 dkg Hery, 4 lyžice preosiateho práškového cukru, 1 hrnček mlieka, 1 vanilkový puding, 1 lyžice kryštálového cukru
Cesto: Žĺtka šľaháme s cukrom, pridáme vodu, múku, rozomleté orechy a nakoniec bielka a pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme.
Plnka: Heru a cukor šľaháme do peny. Zvlášť si uvaríme mlieko s vanilkovým pudingom a cukrom - až je toto hotové, vymiešame do studena a pridáme do peny.
Ak chceme tmavú polevu, rozpustíme jedny ľadové gaštany a opäť studené ich vmiešame do hotového studeného krému. Ak chceme svetlý krém spestriť, pridáme kokos podľa chuti.