Rybací šalát
kocka rybieho filé, celé čierne korenie, 1 citrón, 1 bobkový list, 2 jablká, 1 lyžicu chrenu, uvarenú mrkvu, majonézu alebo biely jogurt, soľ
Ako na to:Do hrnca dajte kocku filé, citrón nakrájaný na plátky, soľ, celé čierne korenie a bobkový list. Varte asi hodinu na miernom ohni. V druhom hrnci si zatiaľ uvarte mrkvu.
Uvarené filé opatrne vyberte z hrnca dvoma naberačkami, aby sa nerozpadlo a nechajte ho vychladnúť. Nakrájajte ho na malé kocky, dajte do misy a pridajte ostatné suroviny - varenú mrkvu nakrájanú na malé kocky, postrúhané jablká, lyžicu chrenu, lyžicu odtučnenej majonézy a biely jogurt. Dochuťte korením, soľou a poriadne premiešajte.