Krémová rybacia polievka
1/2 kapra, koreňovú zeleninu: mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu, olej, smotanu, 1 PL hladkej múky, soľ, bobkový list, celé čierne korenie
Ako na to:Polovicu kapra uvarte s bobkovým listom, soľou a celým čiernym korením do mäkka - približne 40 minút. Po necelej hodine varenia vyberte kapra a vývar zlejte (budeme ho ešte potrebovať).
V hrnci speňte na oleji alebo masle cibuľu nakrájanú nadrobno a mrkvu. Prilejte vývar, do hrnca vhoďte nakrájanú koreňovú zeleninu, varte do mäkka a osoľte. Pokým sa zelenina varí oberte kapra.
V smotane na šľahanie si rozmiešajte kopcovitú lyžicu hladkej múky a cez sito prelejte do polievky. Nechajte zovrieť. Nakoniec pridajte obraté mäso z kapra a polievka je hotová.